Tokrat smo knjižnično žrebanje namenili častitljivi obletnici prve omembe Selc. S pomočjo časovnega stroja smo se preselili v 10. stoletje in opazovali škofa Abrahama, ki je iz prvega Brižinskega spomenika nagovoril zbrane v takratni slovenščini: Glagolite po nas redka slovesa. Kar je pomenilo Govorite z nami teh malo besed.

Tudi knjižnične uganke so segle daleč nazaj v zgodovino. Ker je bila rdeča nit ugank zgodovina šolstva v Selcih, je naše šolsko stopnišče, nad katerim visi časovni trak šolstva v Selcih, kar naenkrat oživelo in postalo pravo mravljišče. Učenci so hiteli iskati in zapisovati odgovore na vprašanja.

Pred vsakim žrebanjem po razredih, so učenci dramskega krožka uprizorili tudi štiri zgodbe, povzete iz knjige Kamniti most. Tako smo preko dramske igre izvedeli veliko zanimivosti, ki so se dogajale v času, ko so bili v naših krajih freisinški zemljiški gospodje.

Ob zaključku so nas ‘petčkove’ plesne spet vrnile nazaj v 21. stoletje.

Čakali sta nas še dve prijetni nalogi – podelitev diplom v atletskem troboju in v tekmovanju sestavljanja rubikove kocke.

Dostopnost